Zes doelpunten in waanzinnige derby tussen Zulte-Waregem en KV Kortrijk

24-02-2023 22:39
26

Zulte-Waregem en KV Kortrijk hebben speeldag 27 spetterend op gang getrapt. Het werd 3-3 in Essevee na een waanzinnige wedstrijd. KV Kortrijk kwam driemaal op voorsprong, Zulte-Waregem kwam driemaal terug.

KV Kortrijk startte het beste met een eerste doelpunt op het kwartier. Kadri kwam oog in oog met Bossut en schoof goed binnen: 0-1. Van slag was Zulte-Waregem echter niet. Op het halfuur kwam het dan ook terug op gelijke hoogte via Ciranni: 1-1.

Het werd een intense eerste helft met veel duels en spanning. Toch ging KVK uiteindelijk met een voorsprong de kleedkamer in. Op slag van rust trapte Selemani een vrije trap weergaloos binnen. 1-2.

Ook in de tweede helft startte beide ploegen furieus. Ndour maakte zowaar onmiddellijk weer gelijk. Het werd voor de neutrale toeschouwer een schitterend schouwspel. Zulte-Waregem nam initiatief, maar kwam na de gelijkmakers nauwelijks tot concrete kansen.

Het was opnieuw KVK dat de bovenhand nam net na het uur. Avenatti maakte uit het niets de 2-3, opnieuw alles te herdoen voor de thuisploeg. Essevee zette nu echt alles op alles om punten uit de brand te slepen. Onder meer Vossen en Gano kregen grote kansen.

Het was die laatste die het ondenkbare toch weer deed. Gano kopte Zulte-Waregem naar een 3-3-stand.