Voormalig topcoach Capello belicht rol Lukaku bij Inter: ''Klik met Barella''

Voormalig topcoach Capello belicht rol Lukaku bij Inter: ''Klik met Barella''

22-02-2023 14:40 Laatste update: 14:56
1

Het is nog maar afwachten of Internazionale-trainer Simone Inzaghi spits Romelu Lukaku woensdag opstelt tegen FC Porto. Voor het Champions League-duel liet Fabio Capello van zich horen over zijn voorkeur. De voormalige trainer van AC Milan en Juventus geeft de voorkeur aan Edin Dzeko.

''Als ik zou moeten kiezen, gaat mijn voorkeur ook naar Dzeko'', noteerde Het Laatste Nieuws na de uitspraak van Capello.

''Lukaku is een counterspits. Middenvelder Nicolò Barella speelt beter samen met Lukaku - er is een klik tussen die twee'', vertelde Capello over Lukaku en de klik met het team.

''Maar ik vind dat Dzeko het team in zijn geheel beter maakt. En het elftal komt altijd boven het individu'', aldus de Italiaan die Dzeko zou opstellen vanwege de bijdrage aan het team als geheel.

Lukaku speelde dit Champions League-seizoen nog maar 7 minuten voor Internazionale. In de Serie A komt de centrumspits de laatste tijd vaker aan bod. Lukaku kwam alle afgelopen 5 wedstrijden in actie en afgelopen match tegen Udinese maakte de spits eindelijk weer een treffer.