Sportief directeur over toekomst Lukaku: “Eerst moet hij Inter helpen”

Sportief directeur over toekomst Lukaku: “Eerst moet hij Inter helpen”

21-02-2023 12:00
1

De toekomst van Romelu Lukaku bij Internazionale is nog steeds allesbehalve zeker. De spits van de Rode Duivels keerde terug na een hoop blessureleed. Lukaku heeft nog een half seizoen om zich te bewijzen. 

Lukaku heeft zaterdag tegen Udinese eindelijk nog eens gescoord. Als hij bij Inter Milan wil blijven zal hij dit moeten blijven doen. Het was zo’n 115 dagen geleden dat hij nog eens de netten vond bij de Italiaanse club. “Lukaku is een speler die zich gewoon wil bewijzen. Zijn vastberadenheid van de laatste dagen stelt me gerust", verklaarde sportief directeur Piero Ausilio in de Italiaanse pers.

Voor hem kan de spits beslissend zijn voor het einde van het seizoen van Inter: "We hebben nog belangrijke doelstellingen en hij zal die taak aankunnen, wat ons veel voldoening zal geven."

Ausilio houdt verder alle deuren open wat betreft Lukaku's toekomst: "Hij moet blijven doen wat hij al maanden doet. Hij is gefocust op het veld en heeft nog niet over de toekomst gesproken, noch met zijn zaakwaarnemers, noch met zichzelf", aldus Ausilio. De sportief directeur van Inter geeft verder nog aan dat Lukaku zich zal moeten blijven tonen als hij bij de Nerazzurri wil blijven. "Het is niet het moment om over de toekomst te praten. Hij moet eerst een protagonist van de club worden en ons helpen onze doelen te bereiken."