Somers (Cercle) zocht hulp bij graf van opa: “Bij doelpunt kreeg ik kippenvel”

Somers (Cercle) zocht hulp bij graf van opa: “Bij doelpunt kreeg ik kippenvel”

19-02-2023 17:59
3

Cercle Brugge wist het Club Brugge erg moeilijk te maken tijdens de derby. De prestatie van Thibo Somers vatte vechtlust van Cercle samen. De Bruggeling vond inspiratie bij het graf van zijn overleden opa. 

De rechtsbuiten van Cercle komt uit een voetballers familie. Thibo is de zoon van Luc Somers en ook zijn grootvader en diens broers hebben een verleden bij Club Brugge. Thibo ging voor de wedstrijd nog even langs bij het graf van zijn grootvader. Mijn opa die vorig jaar overleden is ligt hier begraven aan het stadion”, vertelde Somers na de partij.

“Voor elke match ga ik nog altijd even naar hem. Mijn andere opa die overleden is heeft dan weer een geschiedenis bij Club. Ik heb ze vooraf allebei even toegesproken om hulp te krijgen.” 

En hulp leek de rechtsbuiten te krijgen. Hij legde met een knappe kopbal goal de eindstand vast. De kers op de taart voor de prestatie van Somers. “Scoren in de derby is het mooiste wat er is, zeker voor mij. Bij mijn doelpunt kreeg ik echt kippenvel. Ik speel al vijftien jaar bij Cercle, de derby’s waren altijd héél moeilijk”, aldus de doelpuntenmaker. “Ik ben blij dat ik iets kon betekenen vandaag. Al verdienden we wel om te winnen.”