Boniface over integratie bij Union: “Ik had me ingelezen hoe ze spelen”

Boniface over integratie bij Union: “Ik had me ingelezen hoe ze spelen”

18-02-2023 12:26 Laatste update: 13:15
4

Union Saint-Gilloise spits Victor Boniface gaat in gesprek met La Dernière Heure. De Nigeriaan praat over de stijl die Union hanteert en hoe hij hierop heeft geanticipeerd. 

Iets meer dan zes maanden na zijn aankomst bij Union Saint-Gilloise van de Noorse club Bodo/Glimt, heeft Boniface zowat iedereen al kunnen bekoren. De stevige aanvaller verstigde zich snel in de plannen van zijn coach Karel geraerts. Ook al zijn de statistieken er nog niet helemaal, hij heeft zeker zijn plekje gevonden.

Van de versterkingen die dit seizoen zijn gekomen, is Boniface zowat de enige die zich tot een vaste waarde in het elftal van Geraerts heeft gesmeed. En als hij dat gedaan heeft, dan is dat omdat de Nigeriaan zich heel snel heeft weten te integreren in zijn nieuwe ploeg: "Ik heb me goed geacclimatiseerd”, klinkt het bij de spits.

“Omdat ik echt naar Union wilde komen, had ik me ingelezen over hoe ze spelen en ik had gekeken wat het team had gedaan, wat me heeft geholpen.” En zijn plannetje lijkt gelukt te zijn. De spits speelde ondertussen al 31 wedstrijden bij de Brusselse club. Volgens hem dus te danken aan zijn individuele voorbereidingen op de speelstijl van Union. “Dus ik ben niet zo verrast dat ik me heb aangepast, nee," legde hij uit.