OFFICIEEL: FC Barcelona haalt Araujo in huis

OFFICIEEL: FC Barcelona haalt Araujo in huis

15-02-2023 19:00 Laatste update: 17-02-2023 19:03

FC Barcelona gaat zich versterken met rechtervleugelverdediger Julián Araujo. De 21-jarige Mexicaan tekent een contract tot de zomer van 2026 in Catalonië, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano.

Araujo komt over van LA Galaxy, waar hij sinds 2018 in de opleiding speelt. Barcelona maakt in totaal vier miljoenen over naar de Amerikanen. Op Deadline Day was Araujo al dicht bij een stap naar Barça. Een halve maand na de transferwindow is er dan toch een akkoord bereikt.

Bij Barcelona vertrok Hector Bellerín naar Sporting CP, waardoor de Spaanse grootmacht op zoek was naar een rechtsback. Die hebben ze in de naam van Araujo gevonden. Araujo is drievoudig Mexicaans international en speelde daarvoor voor diverse jeugdelftallen van de Verenigde Staten. Op het afgelopen WK zat hij niet bij de selectie van Mexico.

Update: Julián Araujo heeft zijn transfer naar FC Barcelona te pakken. De Mexicaan sluit aan bij Barcelona B en tekent tot de zomer van 2026. Het is nog onzeker of hij het komende halfjaar wedstrijden mag spelen. Het CAS gaat zich daarover buigen, nadat Barcelona door een ongewillige computer te laat was met het afronden van de transfer. Een debuut in de hoofdmacht ligt tot de zomer in elk geval niet in de lijn der verwachting. De inschrijving voor La Liga en de Europa League is gesloten.