Hautekiet legt reden voor transfer naar Standard uit: Zoals Noubi, Canak of Ngoy

Hautekiet legt reden voor transfer naar Standard uit: "Zoals Noubi, Canak of Ngoy"

15-02-2023 15:50
7

Ibe Hautekiet probeert tegenwoordig in Luik om door te breken in het Belgische profvoetbal. Bij Club Brugge kreeg de jonge verdediger geen speelmogelijkheden bij het A-elftal. Die hoopt onze landgenoot wél te vinden bij Standard Luik.

"Ik had het gevoel dat er hier meer speelkansen zouden liggen dan bij Club Brugge. Standard geeft veel kansen aan jongeren, zoals Noubi, Canak of Ngoy", is Hautekiet eerlijk in een interview met La Dernière HeureIntussen heeft de prille twintiger zijn debuut al gemaakt bij SL16, de beloften van De Rouches. Voorlopig blijft de poort naar de A-ploeg dus ook in de Vurige Stede gesloten. Dat is echter zo afgesproken, geeft Hautekiet aan. Op training mag hij wél geregeld meedoen met de grote jongens.

Daarnaast had Hautekiet nog een ander argument om te verhuizen richting Luik. "Voor mij is Standard altijd de grootste club van België geweest", klinkt het overtuigend. De verdediger verwijst naar de periode tussen 2008 en 2010, toen De Rouches erg hoge toppen scheerden en tweemaal kampioen werden. "Toen ik jong was, speelde Standard altijd voor de eerste of tweede plaats." Ook de Luikse mentaliteit, het "vechten voor de bal", spreekt hem aan. "En ik ben uiteraard ook onder de indruk van het publiek, dat is als het beste van België beschouw."