'Anderlecht-voorzitter Vandenhaute factureert tonnen via NV van vrouw'

'Anderlecht-voorzitter Vandenhaute factureert tonnen via NV van vrouw'

7 februari - 14:20
43

Humo belichtte in een artikel wat er bij RSC Anderlecht achter de schermen plaatsvindt en is kritisch. Vooral de hoge facturen van Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht, worden veroordeeld. Vandenhaute zou factureren via zijn vrouw Catherine Van Eylen.

''Vandenhaute factureert jaarlijks 500.000 euro aan Anderlecht. Dat doet hij via Huppeldepup NV, een vennootschap op naam van hemzelf en zijn vrouw Catherine Van Eylen'', schreef Humo over de bedragen die de voorzitter via deze constructie zou factureren.

''Een sportjournaliste bij de openbare omroep die factureert aan de voetbalclub waarvan haar man voorzitter en aandeelhouder is, én waarover zij moet berichten: kan dat wel?'', aldus Humo die het gedrag van Vandenhaute en mevrouw Van Eylen aan de kaak stelde.

De positie van Vandenhaute staat al enige tijd ter discussie bij Paars-Wit. Het artikel van Humo is als olie op het vuur en de situatie wordt op dit moment veelvuldig in de media besproken.

Niet alleen financieel en beleidsmatig, maar ook sportief staat Anderlecht er niet rooskleurig voor. Momenteel bekleedt Paars-Wit de 10e plek in de Jupiler Pro League. Aankomende zondag treedt de ploeg van trainer Brian Riemer aan tegen STVV.