Vanzeir na vertrek bij Union: Ik besef dat ik veel op het spel zet

Vanzeir na vertrek bij Union: "Ik besef dat ik veel op het spel zet"

05-02-2023 14:29 Laatste update: 21:44
1

Dante Vanzeir is vertrokken bij Union. Hij werd gestrikt door New York Red Bulls. Vanzeir weet wel dat hij nu veel gaat moeten missen in het Dudenpark.

"Alles gaat wat pijn doen", aldus Vanzeir bij Het Laatste Nieuws. "Misschien dat Union binnenkort ook de bekerfinale speelt, en voor de titel speelt... Ik besef dat ik veel op het spel zet door mijn transfer. Ik koos niet voor het makkelijkste, maar ik ga weer nieuwe dingen ontdekken. Deze transfer kan een once in a lifetime zijn. Ik voelde dat ik de stap moest zetten."

De vraag is wel of de titelkansen van Union intact blijven zonder Vanzeir. "Ik vind het lullig om dat van mezelf te zeggen. Ik loop niet zo stapel van mezelf. Ik weet wel dat ik een belangrijke speler was, maar dat waren Undav en Nielsen ook. Union bewees hun vertrek op te vangen. Ik ben overtuigd dat de club met Yorbe Vertessen weer een goede oplossing gevonden heeft. Yorbe moet wel tijd krijgen."

Vanzeir scoorde dit seizoen tien doelpunten in de Jupiler Pro League. Op 11 februari kan hij debuteren bij New York Red Bulls, dat dan thuis speelt tegen Minnesota United.