Het gaat Geraerts voor de wind: Eerlijk, ik vind niets moeilijk als trainer

Het gaat Geraerts voor de wind: "Eerlijk, ik vind niets moeilijk als trainer"

04-02-2023 12:36 Laatste update: 13:34
5

Union Saint-Gilloise heeft zich de laatste maanden ontpopt tot de grootste uitdager voor KRC Genk in de strijd om de landstitel. Trainer Karel Geraerst nam het stokje over van Felice Mazzu, die een onwaarschijnlijk sprookje had geschreven, en zette met zijn elftal zowaar nóg een stap voorwaarts. Die ontwikkeling verloopt volgens hem volledig vanzelf.

In gesprek met Het Laatste Nieuws kreeg Geraerts de vraag voorgeschoteld wat hij het lastigst vond in zijn stap naar het hoofdtrainerschap. "Eerlijk, ik vind niks moeilijk voor mij", antwoordt hij daar droogjes op. "Ik heb zo natuurlijk mogelijk mijn ideeën proberen in te vullen en ik coach graag. Voetbal is mijn leven." Dat betekent uiteraard niet dat Geraerts zichzelf al volmaakt acht. "Ik moet ook nog veel groeien, door ervaring leer je links en rechts bijsturen."

Zijn geheim schuilt vooral in zijn omgang met de spelers, geeft Geraerts zelf aan. "Ik communiceer rechtuit en geef ze deels inspraak. Een dictatuur werkt niet", maakt hij zich sterk. "Ik zoek de juiste woorden om de spelers toe te spreken. De juiste tactische benadering overbrengen is cruciaal."

Voorlopig beleeft Union een waar boerenseizoen. In de tussenstand van de Jupiler Pro League staat het tweede, op zeven punten van Genk. Afgelopen donderdag zetten de Brusselaars dan weer een stapje naar de Heizel, door in de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup met 1-0 te winnen van Royal Antwerp FC. Als klap op de vuurpijl slaagde Union er ook nog in om te overwinteren in de Europa League.