Ouattara laat van zich horen bij KRC Genk: Geen penaltyfout van mij

Ouattara laat van zich horen bij KRC Genk: "Geen penaltyfout van mij"

02-02-2023 13:29
19

Eupen en KRC Genk hielden mekaar woensdag op 1-1. Aziz Ouattara gaf een strafschop weg, al benadrukt de middenvelder dat hij géén fout heeft gemaakt. 

"Ik wilde hem afblokken en draaide mij weg om mijzelf te beschermen", legt Ouattara de fase uit bij Het Belang Van Limburg. "Er was van mijn kant geen enkele intentie mee gemoeid om hem foutief te stoppen. Maar hij ging als een blok tegen de grond en speelde het dus slim. Jammer."

Aan de overkant was er commotie toen Joseph Paintsil werd gehaakt door Stef Peeters. "Voor mij was het een duidelijke strafschopfout op mij", vertelt Paintsil zelf. "Toen ik de bal afspeelde naar Daniel (Muñoz, nvdr.), kreeg ik een tik tegen mijn linkerbeen. Maar de ref floot niet, allicht omdat hij balvoordeel gaf aan Muñoz. Hij had achteraf wel nog kunnen ingrijpen. Nu goed, het is wat het is."

Ook aan de kant van Eupen was er overigens kritiek. De 2-1 van Lambert werd namelijk op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel van Prevljak. Die raakte de bal niet, maar nam volgens de VAR wel deel aan het spel. Een bewogen avondje aan de Kehrweg dus...