Barça komt pas laat op stoom tegen Betis: druk op Courtois en co

02-02-2023 09:00

FC Barcelona heeft woensdagavond op bezoek bij Real Betis met 1-2 gewonnen. De ploeg van trainer Xavi trok het duel pas in de tweede helft naar zich toe. Robert Lewandowski tekende voor het tweede doelpunt.

De Poolse spits keerde terug van een schorsing en stond meteen in de basis tegen Betis, dat zesde staat in La Liga. De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Pas na rust ging het los. Raphinha opende na 65 minuten de score. De Braziliaanse vleugelaanvaller kon binnentikken na een goede actie van linksback Alejandro Balde.

Ongeveer een kwartier later tekende Lewandowski voor de 0-2. De spits kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en schoot overtuigend raak. Het is alweer zijn veertiende competitiedoelpunt van het seizoen. De wedstrijd werd nog even spannend toen Jules Koundé vlak voor tijd een eigen doelpunt maakte, maar Barca wist uiteindelijk de drie punten veilig te stellen.

De Catalanen gaan nu aan kop met vijftig punten uit negentien duels. Aartsrivaal en naaste achtervolger Real Madrid heeft acht punten minder, maar heeft nog wel één wedstrijd minder gespeeld.