De Condé over vertrek Onuachu: “Genk was voorbereid op een eventueel vertrek”

De Condé over vertrek Onuachu: “Genk was voorbereid op een eventueel vertrek”

01-02-2023 10:08 Laatste update: 10:15
12

Op de laatste dag van wintermercato ziet de Jupiler Pro League haar topschutter vertrekken. Paul Onuachu trekt naar de Premier League om bij Southampton te gaan voetballen. De Condé geeft uitleg bij de uitgaande transfer.

Het was voor de Nigeriaanse spits een droom om ooit in de Premier League te gaan voetballen. Een competitie die door het grote publiek toch gezien wordt als een van de meest competitieve. De Condé, Head of Football van de leider in de JPL, getuigt over de gesprekken die hij met zijn goudhaantje had. “Die droom heeft hij vandaag tijdens een lang gesprek nog eens uitgesproken”, klinkt het bij De Condé.

“We konden hem niet langer tegenhouden om zijn droom waar te maken. Het doet me plezier dat Paul de club daar ook erkentelijk voor is”, reageert Head of Football op de website van KRC Genk

Een topschutter zien vertrekken is nooit leuk nieuws, al lijkt het erop dat de club al langer wist dat het vertrek een mogelijkheid was. Dat geeft ook De Condé aan. “Zijn vertrek is uiteraard een groot verlies voor onze huidige selectie. Daar moeten we niet flauw over doen. Maar we waren voorbereid op een eventueel vertrek”.