Leye zag weerbaar Zulte Waregem: Goede wedstrijd, maar verloren op twee details

Leye zag weerbaar Zulte Waregem: "Goede wedstrijd, maar verloren op twee details"

29-01-2023 22:14
3

SV Zulte Waregem heeft zich niet boven de rode streep kunnen hijsen. Tegen titelverdediger Club Brugge leverde het een verdienstelijke partij af, maar uiteindelijk ging het wel met 1-2 de boot in. Trainer Mbaye Leye zag dat er meer in zat.

In zijn reactie bij Sporza hinkte de Senegalees op twee gedachten. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar verloren op twee details. Bij het eerste doelpunt had Club geluk. Een speler glijdt weg bij het trappen en aan de tweede paal staat er een speler om te scoren. Bij de tweede tegengoal hadden we veel agressiever in duel moeten gaan", analyseert Leye de twee tegentreffers.

Toch wil de coach van Essevee voornamelijk het positieve onthouden. "Over de hele match gezien waren we op de afspraak qua balbezit en kansen. Dit is geen ploeg die gaat degraderen, maar een team dat blijft knokken", maakt hij zich sterk. Leye behoudt goede hoop om in de Jupiler Pro League te blijven. "Er komen nog veel matchen aan waarin we moeten spelen zoals vandaag. Iedereen is wel ontgoocheld, een punt was verdiend geweest."

Na 23 speeldagen telt Zulte Waregem twintig punten, dat zijn er evenveel als KAS Eupen. De Panda's hebben echter één wedstrijd meer gewonnen en staan daardoor virtueel in de groene zone. KV Oostende (achttien punten) en RFC Seraing (vijftien) moeten achtervolgen op Zulte Waregem.