Verbruggen speelt zich in de kijker bij Oranje: Hij speelt toch bij Anderlecht

Verbruggen speelt zich in de kijker bij Oranje: "Hij speelt toch bij Anderlecht"

23-01-2023 21:31
2

Oranje-keeperstrainer Patrick Lodewijks hoopt zo snel mogelijk een vaste eerste doelman te vinden voor het Nederlands elftal. De voormalig doelman wil dat de discussie spoedig ten einde is. Ook Bart Verbruggen lijkt een optie te zijn.

Andries Noppert, Remko Pasveer en Justin Bijlow waren de Oranje-keepers op het WK. Mark Flekken en Jasper Cillessen vielen buiten de boot. Lodewijks stelt tegenover ESPN dat hij zijn ogen niet sluit voor buitenkansjes. "Je bent ook constant op zoek naar jongens met een dubbel paspoort. Zo lopen er jongens in Nieuw-Zeeland en Griekenland rond met een dubbel paspoort. Die kiezen alleen ergens anders voor."

Lodewijks onthult dat er nieuwe namen op de lijst bij Oranje staan. "Bij RSC Anderlecht speelt Bart Verbruggen. Die krijgt daar een kans, dat is hartstikke mooi. Kjell Scherpen (ex-KV Oostende) keept elke week bij Vitesse", somt hij op. "Zij maken ook zeker fouten, dat mag ook. Het liefst zo min mogelijk, maar ze leren er alleen maar van. Hoe meer ze spelen, hoe meer profijt ze daar van hebben."

De nu twintigjarige Verbruggen lijkt bij Anderlecht de strijd met Hendrik Van Crombrugge helemaal gewonnen te hebben. Hij speelde dit seizoen tot dusver zes partijen voor het A-elftal van paars-wit en hield daarin twee keer de nul.