'Trossard tekent vrijdag bij Arsenal, Genk profiteert van transfer'

'Trossard tekent vrijdag bij Arsenal, Genk profiteert van transfer'

20-01-2023 08:30 Laatste update: 10:38
14

Rode Duivel Leandro Trossard tekent vrijdag bij Arsenal. Met de transfer gaat ongeveer 30 miljoen euro gemoeid en Genk profiteert ook mee. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

De 28-jarige aanvaller van gaat tekenen bij The Gunners tot en met 2027 met optie tot een jaar extra. Het is zelfs mogelijk dat Trossard zondag al deel uitmaakt van de selectie tijdens de belangrijke match tegen Manchester United.

Bij Brighton boterde de relatie tussen trainer Roberto De Zerbi en Trossard de laatste tijd niet. De Zerbi betichtte de Rode Duivel van onprofessioneel gedrag. Nu geeft De Zerbi op vrijdag 9.30 uur (Belgische tijd) een wekelijkse persconferentie. Tijdens deze persconferentie komt mogelijk duidelijkheid over de transfer van Trossard.

De Belgische aanvaller kwam in 2019 over van KRC Genk en sloot aan bij de selectie van Brighton. Voor die overgang had Arsenal Trossard al in het vizier, maar toen besloten The Gunners af te houden. KRC Genk profiteert mee aan de transfer van Trossard omdat de koploper van de Jupiler Pro League recht heeft op 15 procent van de meerwaarde van de transfersom. Omdat Brighton ongeveer 20 miljoen neertelde, ontvangt Genk circa anderhalf miljoen.

Trossard komt terecht in een het kleine lijstje van Belgen dat in dienst trad bij The Gunners. De aanvaller volgt namelijk na verdediger Thomas Vermaelen en na Albert Sambi Lokonga op bij Arsenal.