El Hadj verlaat grote liefde Anderlecht: Veranderen van lucht zal me goed doen

El Hadj verlaat "grote liefde" Anderlecht: "Veranderen van lucht zal me goed doen"

18-01-2023 14:44
15

Anouar Aït El Hadj zet zijn carrière voort bij KRC Genk. De twintigjarige spelverdeler kwam tot op heden zowat zijn hele voetballeven uit voor RSC Anderlecht, maar nu zoekt hij andere oorden op. In een afscheidsfilmpje staat El Hadj erop om de recordkampioen te bedanken.

De talentvolle middenvelder rondde woensdagmiddag zijn transfer naar Genk af. In Limburg tekende hij voor 4,5 jaar. "Natuurlijk voelt dit heel moeilijk aan", laat El Hadj zijn emoties spreken. "Zoals ik altijd gezegd heb, is Anderlecht de ploeg van mijn hart. Ik vertegenwoordig Anderlecht al van toen ik klein was."

El Hadj voetbalt inderdaad al ruim tien jaar voor de club, in de jeugdreeksen én vervolgens bij het A-elftal. Dit seizoen kwam hij echter weinig in het stuk voor. "Ik denk dat dit de juiste keuze is, om eens te veranderen van lucht. Dat zal me goed doen", vertelt hij daarover.

Toch blijft er veel dankbaarheid over voor alles wat paars-wit voor hem betekend heeft. "Anderlecht heeft mij alles gegeven. Het heeft van mij een man gemaakt. Vandaag vertrek ik hier als man", besluit El Hadj overtuigend.

Martínez viel op het WK op met verschillende aparte acties. Zo kwam hij meermaals erg provocerend over, maakte hij obscene gebaren met zijn award voor beste keeper van het toernooi en hield hij tijdens de huldiging in Argentinië een baby vast met het hoofd van Kylian Mbappé.