De Zerbi geeft update over Trossard: “Iedereen in de kleedkamer weet het”

De Zerbi geeft update over Trossard: “Iedereen in de kleedkamer weet het”

16-01-2023 07:15 Laatste update: 17-01-2023 22:10
2

Brighton-trainer Roberto De Zerbi lijkt Leandro Trossard dan toch niet helemaal opgegeven te hebben. De Rode Duivel kwam in botsing met zijn eigen trainer, maar die spreekt nu verzoenende taal.

Eerder deze week liep het fout af tussen de twee en gaf de entourage van Trossard ook aan dat een wintertransfer de enige optie is. Zijn trainer reikt Trossard nu de hand en lijkt hem toch niet helemaal opgegeven te hebben. "Ik wil duidelijk zijn met Leo. Sorry voor deze situatie", gaf De Zerbi aan op een persconferentie.

Toch oordeelt de Italiaan dat hij de juiste beslissing heeft genomen door Trossard uit zijn selectie te houden. "Ik denk niet dat ik een fout heb gemaakt", gaat hij verder. "De mensen op de club kennen de omstandigheden erg goed. En ik heb mezelf niets te verwijten. Ik ben open tegen Leo. Mijn deur staat open voor hem. Hij is een goeie gast. En een belangrijke speler. Maar hij moet wel begrijpen dat ik als trainer de regels bepaal in de kleedkamer", klinkt het.

Of Trossard ook nog lang bij Brighton zal blijven, is nog maar de vraag. Zijn entourage gaf duidelijk aan dat zij een wintertransfer verkiezen. Onder andere Arsenal en Tottenham worden genoemd als potentiële bestemmingen.

Update: Het blijft rommelen tussen Leandro Trossard en Brighton. Transferexpert Fabrizio Romano geeft een update en citeert coach De Zerbi. “Misschien wil zijn manager hem voor een kleiner bedrag verkopen, mogelijk heeft Trossard mij de waarheid niet verteld. Iedereen in de kleedkamer weet hoe het is gegaan, maar als hij met de juiste houding wil terugkeren, zal ik hem graag coachen”, klinkt het.