'Leverkusen vindt akkoord, Mbamba levert Club Brugge toch nog transfersom op'

'Leverkusen vindt akkoord, Mbamba levert Club Brugge toch nog transfersom op'

14-01-2023 15:45
1

De achttienjarige Noah Mbamba vertrekt toch niet gratis bij Club Brugge. De eerdere afspraak was dat de Belgische jeugdinternational deze zomer gratis Club Brugge zou verlaten voor Bayer 04 Leverkusen. De nieuwe afspraak betekent dat Mbamba deze maand nog vertrekt, maar dan wel voor een gelimiteerde transfersom.

De eerdere verwachting was dat het talent deze zomer transfervrij zou vertrekken. De Duitse club ging gebruik maken van de aflopende verbintenis van de jonge middenvelder, maar wil hem toch liever direct overnemen, zo meldt Het Nieuwsblad. Er zaten meerdere grote Europese clubs achter zijn handtekening aan, maar Leverkusen is uiteindelijk zijn nieuwe club geworden.

De jonge verdedigende middenvelder werd gezien als een van de grotere talenten bij Blauw-Zwart. Zo overtuigde hij op zestienjarige leeftijd Philippe Clement al van zijn voetbalkwaliteiten. Onder de volgende hoofdtrainer Alfred Schreuder werd het een ander verhaal en kreeg hij amper nog minuten.

Na Schreuder gaf Carl Hoefkens hem aanvankelijk een kans, maar verdween hij toch weer naar Club NXT. Inmiddels zaten verschillende grote clubs te hengelen naar zijn diensten. Manchester City FC, Chelsea FC, en FC Barcelona stonden allemaal in de rij. Leverkusen trok aan het langste eind en haalt de middenvelder nu in huis.