Lukaku blikt terug op race tegen de klok voor WK: Gevoel dat het niet goed zat

Lukaku blikt terug op race tegen de klok voor WK: "Gevoel dat het niet goed zat"

1 januari - 14:43 Laatste update: 14:57
1

Romelu Lukaku moest het 'geheime wapen' worden van de Rode Duivels op het WK in Qatar. Door blessureleed was het al op voorhand duidelijk dat de recordschutter niet in topvorm aan het toernooi zou kunnen beginnen. Tegen Kroatië vervulde hij zijn rol als joker in de tweede helft, maar Lukaku kwam nét niet tot het verlossende doelpunt. Voor het eerst blikt hij terug op die moeilijke periode

Vanuit Italië mocht Sky Sports een nieuwjaarsinterview afnemen met Lukaku. Daarin werd gepolst naar zijn gevoel voor, tijdens en na het WK in Qatar. "De blessure viel zwaarder uit dan eerst verwacht", is hij eerlijk. "Normaal gezien ben ik iemand die snel herstelt, maar nu had ik de hele tijd het gevoel dat het niet goed zat." Uiteindelijk zou Lukaku in de tweede groepswedstrijd, tegen Marokko, enkele minuutjes kunnen maken. In het allesbepalende slotduel met Kroatië zat er niet meer in dan één helft.

Ook voordien, bij Internazionale, sukkelde Lukaku al meer dan hem lief was. "Voor mij is het de eerste keer in dertien jaar dat ik zoveel wedstrijden heb moeten missen", zucht de spits. Ik ging naar het WK en speelde de laatste wedstrijd met twee trainingen in vier maanden in de benen." Dat Lukaku zich niet ten volle kon verdedigen op het terrein, heeft hem pijn gedaan. "Er was veel teleurstelling na Kroatië, maar ik was zelf geen honderd procent."

Hoe jammer het ook verlopen is, de wereldbeker in Qatar behoort nu tot het verleden. Voelt Lukaku zich klaar om zich weer volledig te smijten bij Inter? "Ik ben hard aan het werk met de trainers en de ploeg: nu is het aan mij om te antwoorden op het veld", klinkt het eerder positief. Komende woensdag mag Lukaku zijn woorden een eerste keer proberen bewijzen in 2023. Dan ontvangt Inter koploper SSC Napoli.