Indrukken KRC Genk-aanwinst Yira Sor: ''Ongelooflijk hoe snel die is''

Indrukken KRC Genk-aanwinst Yira Sor: ''Ongelooflijk hoe snel die is''

29-12-2022 16:00 Laatste update: 16:12
14

Yira Sor is speler van KRC Genk. De 22-jarige Nigeriaan komt over van Slavia Praag. Het Belang van Limburg noteerde uitspraken uit het verleden over de aanvaller uit de mond van Peter Michorl, Philipp Wiesinger, Rene Renner en van Sor zelf.

''Ik wil Slavia helpen met zo veel mogelijk goals en assist'', vertelde de aanvaller begin 2022 na zijn komst bij Slavia Praag, na afscheid bij Banik Ostrava. ''Ongelooflijk hoe snel die is'', merkte Philipp Wiesinger op na zijn doelpunt en assist tegen LASK Linz in de Europa Conference League op 17 maart 2022. ''Ik denk dat die 37 km/uur haalt'', zei Peter Michorl vervolgens over de aanvaller. ''We gaan nog veel van hem horen'', meende Rene Renner over Yira Sor. En nog eind 2022 kwam het nieuws naar buiten dat Yira Sol Slavia Praag verwisselt voor KRC Genk.

Yira Sor speelde 3 wedstrijden in het Tsjechische Fortuna Liga. De eerste 9 speeldagen van het seizoen kwam hij niet in actie vanwege een kuitblessure. De aanvaller is vanaf 1 januari met rugnummer 14 aanvaller van Genk.