Mignolet verdedigt Hoefkens: “De coach is maar een deeltje van Club Brugge”

Mignolet verdedigt Hoefkens: “De coach is maar een deeltje van Club Brugge”

26-12-2022 20:26
12

Carl Hoefkens krijgt de wind van voren na het gelijkspel tegen OHL. Club Brugge-doelman Simon Mignolet neemt het tegenover Het Laatste Nieuws op voor zijn hoofdtrainer.

Volgens Mignolet moeten de spelers opstaan. “Als je voor een grote club speelt, moet je elke week winnen. Met die druk omgaan, is moeilijk. Voetbal is vooral een mentaal spelletje. We hebben een jonge groep, die moet leren sterk te zijn. En het is al het ganse seizoen zo: we hebben niet de mentale weerbaarheid om daarmee om te gaan. Zelf heb ik het hier nog niet meegemaakt, maar in het verleden bij andere clubs wel een paar keer.”

Club Brugge zit in een moeilijke periode. “Als je tegen de figuurlijke wind voetbalt, wordt het extra moeilijk. De coach is maar een deeltje van de club. En hij doet er alles aan om dit weer juist te krijgen. Het is niet aan mij, het is de taak van het bestuur om beslissingen te nemen. Ik ben gewoon teleurgesteld dat we de drie punten niet hebben gepakt. Want dat is onze job, en daar zit ik mee.”