‘Belgische bond wil Henry en Vermaelen aan boord houden bij Rode Duivels’

‘Belgische bond wil Henry en Vermaelen aan boord houden bij Rode Duivels’

24-12-2022 11:16
21

Het WK van de Rode Duivels betekende meteen ook het einde van een cyclus in de nationale ploeg. De Belgische bond hoopt die totale overgang toch te temperen en wil zowel Thomas Vermaelen als Thierry Henry graag behouden.

Vermaelen heeft er een vast contract. In principe wil de Belgische bond hem houden, maar alles zal afhangen van de nieuwe coach en eventuele andere aanbiedingen die Vermaelen zou kunnen krijgen. Dat lezen we in DH Sport. Het zou niet verbazen als Martinez hem probeert te overtuigen om hem te vergezellen naar zijn nieuwe bestemming. Vermaelen heeft een uitstekende indruk achtergelaten als assistent.

 En dan is er het geval van Henry. De voormalige spits, die wordt aangeprezen als een van de kandidaten om Martinez op te volgen, onthulde in een interview met Amazon Prime Video Sport dat hij nog niet vrij is op de markt. "Mijn toekomst als coach? Ik moet er bescheiden over zijn, want ik sta nog onder contract bij België. Maar als we het over de toekomst hebben: ooit wil ik hopelijk een club vinden met een goed project." Ongetwijfeld heeft Henry een onafhankelijk contract met de Belgische Unie. Zonder Martinez zal het moeilijk zijn om hem als assistent aan boord van de Rode Duivels te houden.