Martínez steekt loftrompet: 'Hij is nog beter dan toen, dat had ik nooit verwacht'

Martínez steekt loftrompet: 'Hij is nog beter dan toen, dat had ik nooit verwacht'

17-12-2022 15:45
1

Argentinië-goalie Emiliano Martínez verscheen zaterdagmiddag op de persconferentie om te praten over de WK-finale tegen Frankrijk. De doelman van Aston Villa vindt het niet erg dat Argentinië zich in de positie van de underdog manoeuvreert. 

"We hebben Frankrijk al eerder geanalyseerd dit toernooi, omdat ze een mogelijke tegenstander voor de achtste finale waren", begint Martínez. "Ze hebben een geweldige defensie en een heel gevaarlijke voorhoede."

Martínez heeft opgemerkt dat de media de kant van Frankrijk kiezen voorafgaand aan het duel. "Dat vinden wij niet erg hoor", doelt Martínez op de underdogpositie waarin Argentinië zich bevindt. "Wij voelen ons voor niemand minderwaardig. Toen we tegen Brazilië speelden (Copa América finale 2021, red.) waren zij de favorieten. Nu is voor velen Frankrijk de favoriet, maar wij hebben de beste speler ter wereld."

Over Lionel Messi gaat hij door. "Ik had niet verwacht dat ik een betere speler zou zien dan Messi op de Copa América, maar op het WK heeft hij laten zien nog beter dan toen te zijn", besluit hij trots.