De WLF – inclusief de Pro League – boos op de FIFA: 'Schadelijk voor het voetbal'

De WLF – inclusief de Pro League – boos op de FIFA: 'Schadelijk voor het voetbal'

16-12-2022 22:00
6

De FIFA heeft geen vrienden gemaakt bij het World Leagues Forum (WLF). De verzameling van meer dan 40 veertig professionele voetbalcompetities – inclusief de Pro League – staat niet de springen op onder meer de uitbreiding van het WK voor clubs.

Gianni Infantino stelde vrijdag in Qatar de toekomstplannen van de FIFA voor. Het WK clubs zal vanaf 2025 niet meer met 7 clubs, maar 32 teams worden gespeeld. Ook wil de FIFA in even jaren de interlandperiodes gebruiken om mini-toernooien te organiseren met landen uit allerlei continenten. Dit komt bij de uitbreiding van het aantal deelnemers aan het WK voetbal. In Qatar waren er nog 32 landen actief op het toernooi. Het WK 2026 zal met 48 landen worden afgewerkt.

Het WLF zit op dit alles niet te wachten en kwam vrijdag met een persbericht naar buiten. Daarin neemt het de FIFA op de hak. Volgens het WLF zijn alle hervormingen 'schadelijk voor de voetbaleconomie en het welzijn van de spelers.' De WLF hekelt ook de soloslim van de wereldvoetbalbond. 'De beslissingen zijn zonder overleg, eenzijdig genomen.'

In januari zal de WLF een board meeting houden om te kijken hoe de FIFA reageert op de huidige klachten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie