Trésor is assistenkoning, maar Vanaken zorgt voor meeste gevaar in JPL

Trésor is assistenkoning, maar Vanaken zorgt voor meeste gevaar in JPL

15-12-2022 20:16
34

Mike Trésor is samen met KRC Genk dit seizoen amper af te stoppen en de middenvelder is met dertien stuks ook de 'assistenkoning' in ons land. Toch is hij niet de speler in ons land die voor het meeste gevaar heeft gezorgd. Die eer gaat naar Hans Vanaken van Club Brugge.

Uit cijfers van het statistiekenbureau Opta blijkt Vanaken het meest betrokken geweest te zijn in kansen uit open spel die eindigden in een schot op doel. De middenvelder van Club Brugge was in maar liefst 101 doelpogingen betrokken. 23 keer door zelf te schieten, 28 keer door een kans te creëren en vijftig keer door ook betrokken te zijn in een aanval die uiteindelijk ook uitmondde tot een kans.

Daarmee doet Vanaken beter dan Trésor, die met 93 stuks wel op een tweede plek in de stand staat. De top drie wordt vervolledigd door Rob Schoofs van KV Mechelen, die ook dit seizoen een goede campagne achter de rug heeft.

In de top tien zien we met Trésor, Hrosovsky en Paintsil niet verrassend drie spelers van KRC Genk in het lijstje staan. Zo blijken de Limburgers samen met Club Brugge de meeste kansen bij elkaar te voetballen. Bij Blauw-Zwart staan naar Vanaken ook Casper Nielsen en Andreas Skov Olsen in het lijstje. Ook in de top tien zien we Mousa Al Tamari (OH Leuven), Adem Zorgane (Sporting Charleroi) en Sven Kums (KAA Gent).