België klopte nog niet aan bij Van Gaal Ik ga waarschijnlijk niet door

België klopte nog niet aan bij Van Gaal "Ik ga waarschijnlijk niet door"

10-12-2022 10:14 Laatste update: 10:18
15

Het verhaal van Nederland op het WK is voorbij. Louis van Gaal zat tegen Argentinië voor de laatste keer op de bank als bondscoach van Oranje. De nieuwe Belgische bondscoach lijkt Van Gaal niet te worden. 

De Belgen moesten al eerder afscheid nemen van het WK. Na de uitschakeling maakte Roberto Martinez bekend dat hij stopt als bondscoach. De Belgische voetbalbond moet dus op zoek naar een vervanger. Van Gaal is voorlopig nog niet gevraagd.

De Nederlandse bondscoach vertelde na afloop bij de NOS dat hij in principe stopt als trainer. "Het was de beste groep die ik in mijn trainerscarrière heb meegemaakt. Het was een cadeautje op late leeftijd. Ik heb al gezegd dat ik waarschijnlijk niet meer doorga, maar dat is altijd moeilijk. Kijk naar Dick Advocaat."

"Ik ben opgestaan om het Nederlandse voetbal te helpen", stelde Van Gaal vrijdag op een persconferentie. "Dat zou nog een keer kunnen gebeuren. Maar ik denk het niet, eerlijk gezegd. Ik heb ook geen aanbiedingen hoor."

Memphis Depay steekt Van Gaal een hart onder de riem na de uitschakeling van Oranje in de kwartfinale van het WK. De aanvaller heeft niets dan lof voor de bondscoach, die een einde zag komen aan zijn derde termijn bij het Nederlands elftal. "Hij maakt een team", prijst Memphis in gesprek met Voetbal International.

"Van een groep maakt hij een team. Nu was er al een goede groep, dus daar was nu niet heel veel moeite voor nodig, maar het is toch heel knap dat hij op twee WK's alleen met penalty's heeft verloren. Dat zegt iets over hem. Hij heeft een geweldige carrière gehad, waar ik heel veel respect voor heb. Ik heb alleen maar goede dingen over hem te zeggen."