Kompany gaat niet in op speculaties over Rode Duivels: Einde van een cyclus

Kompany gaat niet in op speculaties over Rode Duivels: "Einde van een cyclus"

09-12-2022 16:00 Laatste update: 16:19
14

Na een teleurstellend WK in Qatar gaat de Belgische voetbalbond op zoek naar een nieuwe keuzeheer. De naam van Vincent Kompany is één van de vaker genoemde als opvolger voor Roberto Martinez. Zelf heeft de Brusselaar daar weinig tot geen boodschap aan.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het volgende competitieduel met Burnley FC kreeg Kompany de geruchten rond de Rode Duivels voor de voeten geworpen. "Ten eerste, en dat is het enige wat ik erover zal zeggen, als je kijkt naar de teams in deze competitie en de cyclus, denk ik niet dat je te veel fuzz over moet maken dat het geen geweldig toernooi was", zalft hij na de pijnlijke uitschakeling.

"Het stond in de sterren geschreven dat het zou gebeuren", gaat Kompany verder. Hij wijst erop dat België een klein land blijft op wereldschaal. "Kijk naar Engeland en Frankrijk en de vijver waaruit zij kunnen vissen!", klinkt het. "Wij zijn aan het einde van een cyclus gekomen. Het zou altijd moeilijk geworden zijn. Niet onmogelijk, maar wel moeilijk. Dat is voor elk land met een kleinere vijver het geval."

"We moeten nu gewoon opletten dat we niet te diep wegzakken", geeft Kompany nog advies voor de nabije toekomst. Misschien kan hij die zelf wel mee vorm geven als bondscoach? "Ik denk enkel na over hoe ik me positioneer als die vragen me gesteld worden", wuift hij die verhalen weg. "Wanneer je eigen job in gevaar is of er een andere opening komt ... Ik ben niet bezig met speculaties."