Nederlandse analist over Van Gaal: Als België hem vraagt gaat hij 99,9%

Nederlandse analist over Van Gaal: "Als België hem vraagt gaat hij 99,9%"

04-12-2022 12:48
24

Na het ontslag van Roberto Martinez gonst het van de mogelijke opvolgers. Louis Van Gaal was zowat de opvallendste. In Nederland denkt analist Hans Kraay jr. dat het goed kan zijn dat Van Gaal Belgisch bondscoach wordt, als de vraag komt.

Van Gaal zei in een interview met de analist in ieder geval zelf geen nee. Daarom denkt Kraay jr. dat de kans groot is dat hij het zal willen doen. "Eén ding weet ik zeker: als Louis van Gaal gevraagd wordt, gaat hij het ook doen. Dan wordt hij bondscoach van België", zei Kraay jr. bij ESPN.

"Het is een geweldig moment in te stappen - en waarom zou je stoppen? Dick Advocaat geniet er ook nog steeds van. Af en toe loopt hij lekker te bullebakken op zo'n speler. Als Van Gaal dit drie maanden niet heeft, gaat hij zich vervelen. Als hij gevraagd wordt, ben ik er 99,9% van overtuigd dat hij het gaat doen."

Voor de bondscoach, zal echter eerst een technisch directeur aangesteld worden. Maandag komt CEO Peter Bossaert van de voetbalbond met meer informatie over zijn plannen de komende maanden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie