Braziliaanse blessurezorgen: WK al afgelopen voor verdediger en aanvaller

Braziliaanse blessurezorgen: WK al afgelopen voor verdediger en aanvaller

03-12-2022 12:55

Brazilië kampt met de nodige blessurezorgen in aanloop naar het treffen met Zuid-Korea in de achtste finales van het WK. Arsenal-spits Gabriel Jesus en Sevilla-linksback Alex Telles komen dit toernooi zelfs helemaal niet meer in actie, melden Braziliaanse media.

Bij Brazilië houdt iedereen de adem in vanwege de enkelklachten van Neymar, maar het zijn niet de enige zorgen voor bondscoach Tite. Jesus en Telles mochten tegen Kameroen (0-1) in de basis beginnen, maar bleven halverwege in de kleedkamer achter. Beide spelers kampen met een knieblessure. De aanvaller staat vermoedelijk zo'n vier weken buitenspel. De kwetsuur van Telles lijkt ernstiger. Hij verliet in tranen het veld en moet mogelijk een operatie ondergaan.

Voor de Goddelijke Kanaries is dat een streep door de rekening, al zijn Jesus en Telles normaal gesproken geen basisspelers. Richarlison krijgt de voorkeur in de punt van de aanval en Alex Sandro is de eerste linksback. Laatstgenoemde is echter ook niet pijnvrij. Verder ontbrak naast Neymar ook rechtsback Danilo al in de laatste twee groepsduels.

Brazilië neemt het maandag op tegen Zuid-Korea. De winnaar staat in de kwartfinale tegenover Kroatië of Japan.