Portugese treffer houdt gemoederen bezig: FIFA stelt onderzoek in naar maker

Portugese treffer houdt gemoederen bezig: FIFA stelt onderzoek in naar maker

29-11-2022 08:46
20

Cristiano Ronaldo heeft de openingstreffer tegen Uruguay geclaimd. De Portugees, die net wel of net niet een scherpe voorzet van Bruno Fernandes schampte met zijn hoofd, moet nu wachten op het eindoordeel van de FIFA.

Portugal bereikte maandagavond de knock-outfase van het WK door met 2-0 te winnen van Uruguay. Het eerste doelpunt viel kort na rust. Voormalig Manchester United-collega Fernandes gaf voor, waarna de bal via Ronaldo (of net niet) in het doel verdween. 

De assistgever blikte na afloop terug op de goal. "Ik vierde het alsof het Cristiano’s doelpunt was. Het leek erop dat hij de bal had aangeraakt. Mijn idee was om een voorzet op hem te geven. Hoe dan ook, we zijn blij met de overwinning. We weten dat Ronaldo een spits is die zoekt naar doelpunten en dat is belangrijk voor spitsen", aldus de middenvelder in gesprek met Portugese media. 

De treffer is vooralsnog toegekend aan Fernandes, maar dat zou nog kunnen veranderen. De technische commissie van de FIFA, bestaande uit onder anderen Jürgen Klinsmann en Sunday Oliseh, heeft het laatste woord en zal een definitief oordeel gaan vellen. Als het aan de clubloze Ronaldo zelf ligt, dan heeft hij tegen Uruguay zijn 119e interlanddoelpunt gemaakt. "De bal raakte me!", zo bevestigde hij na afloop van het duel.