El Khannouss: Al lang fan van Ziyech, nu noemt hij mij zijn kleine broertje

El Khannouss: "Al lang fan van Ziyech, nu noemt hij mij zijn kleine broertje"

27-11-2022 22:39 Laatste update: 22:47

Het contrast tussen de ontgoocheling bij de Rode Duivels en de vreugde bij Marokko kon moeilijk groter zijn. Bilal El Khannouss zit in het gelukkige kamp. Het goudklompje van KRC Genk werd pas in extremis opgeroepen voor het WK, nota bene nadat hij als jeugdspeler voor de Belgische elftallen uitkwam, en beleeft een waar sprookje.

Sporza kon El Khannouss strikken voor een korte reactie na de 2-0-zege van Marokko tegen de Duivels. "Het is magnifiek", kon de spelmaker zijn lach niet onderdrukken. Zelf wacht hij nog op zijn eerste minuten op de wereldbeker, maar dat maakt zijn geluk er niet minder om. "Het is ongelooflijk dat ik dit al op mijn achttiende mag meemaken."

De Marokkanen keken in de eerste helft de kat nog een beetje uit de boom, maar drukten na de pauze door voorbij de te makke Belgen. "Het is een beetje ons spel om af te wachten. De tegenstander uit zijn kot lokken en profiteren van foutjes. Dat gebeurde ook twee keer bij de goals", legt El Khannouss het tactische plan van bondscoach Walid Regragui uit.

Hoe dan ook heeft El Khannouss nog geen seconde spijt gehad van zijn keuze voor Marokko, het land van zijn wortels. Eén speler heeft hem mee over de streep helpen trekken. "Ik ben al sinds ik klein ben fan van Ziyech, toen die nog bij Ajax zat. Nu deel ik daar een kleedkamer mee, noemt hij mij zijn kleine broertje. Magnifiek", besluit El Khannouss zoals hij begon.