Amallah verslaat de Rode Duivels: Speciale wedstrijd voor mij

Amallah verslaat de Rode Duivels: "Speciale wedstrijd voor mij"

27-11-2022 20:00
3

Marokko heeft de Rode Duivels verslagen met 0-2. Selim Amallah startte in de basis. De middenvelder van Standard werd in België geboren, maar gaf de voorkeur aan de Leeuwen van de Atlas.

"Het was een speciale wedstrijd voor mij maar ik vertegenwoordig Marokko. Ik wilde winnen", benadrukt Amallah bij RTBF. "Het team heeft een grootse wedstrijd gespeeld. Ik ben fier. In de eerste helft waren we wat timide, wachtten we te veel af, lieten we hen te veel spelen. De coach hield een goeie toespraak tijdens de rust die ons motiveerde.”

Marokko viel vooral op door uitstekende vrijschoppen. "We hebben erop getraind. We hebben twee goeie vrijetrapnemers. Dat is een van onze sterktes en vandaag heeft dat geloond. We hebben een goeie ploeg, de sfeer is prima. We nemen het wedstrijd per wedstrijd. In deze groep is nog niets gespeeld. Gaat België zich kwalificeren? Ik weet het niet. Zolang wij maar doorgaan, dat is het belangrijkste."

Marokko is nog niet zeker van de volgende ronde. Donderdag moet het nog spelen tegen Canada, dat na twee nederlagen al uitgeschakeld is.