Ontdek het salaris van Lukaku: ‘De Rode Duivel heeft aanzienlijk ingeboet’

Ontdek het salaris van Lukaku: ‘De Rode Duivel heeft aanzienlijk ingeboet’

27-11-2022 13:43
3

Romelu Lukaku sukkelt al een tijdje met zijn vorm. Bij Chelsea FC geraakte de Rode Duivel maar moeilijk aan speelminuten. Bij Internazionale gooien blessures roet in het eten. Spelen of niet, de spits van de Rode Duivel verdient een aardig centje. 

Momenteel wordt Lukaku nog steeds uitgeleend aan Inter Milan. De Rode Duivel moest echter een aanzienlijk deel van zijn vorige salaris inleveren. Lukaku ontvangt volgens DH Sport een nettosalaris van 8,1 miljoen euro. Dit is zo’n 675.000 euro per maand. De spits van de Rode Duivels moest tijdens zijn uitleenperiode bij de Italiaanse club akkoord gaan met een loonsverlaging van 30%. 

Hij kreeg 11,2 miljoen euro netto per jaar betaald door de Blues. Deze vermindering toont misschien wel aan dat Lukaku vooral op zoek was naar meer speelminuten. Hij kende namelijk een zeer moeilijk seizoen bij de Londense ploeg onder Thomas Tuchel. 

Tijdens zijn vorige passage bij Inter Milan, tijdens de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021, kreeg de Belgische spits een salaris van ongeveer 7,5 miljoen euro netto per jaar. Bij Manchester United kreeg hij een netto jaarsalaris van 11,5 miljoen euro. Bij Everton ontving de spits van de Rode Duivels een netto-inkomen van 4,9 miljoen euro per jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie