Rode Duivels tegen speler van... Deinze: Hij nam grote risico's

Rode Duivels tegen speler van... Deinze: "Hij nam grote risico's"

21-11-2022 12:16

Krijgen we woensdag ook Liam Fraser te zien bij Canada? De middenvelder van Deinze zit in de selectie van bondscoach John Herdman. Die spreekt dan ook vol lof over hem.

"Liam is een speler die elke kans grijpt", vertelt Herdman aan Het Nieuwsblad. "Hij voetbalde eerst in de MLS bij Toronto en had daar rustig kunnen blijven zitten, maar neen... Fraser wilde naar Europa om progressie te maken. Hij belandde bij Deinze in de Belgische tweede klasse en nam dus grote risico's. Maar ik heb veel respect voor een jongen die zo hongerig is om een doel te bereiken."

Zijn ploegmaat Alessio Staelens weet alvast dat Fraser een veel hoger niveau aankan. "Als centrale middenvelder heeft hij een groot loopvermogen. Hij recupereert veel ballen, is altijd aanspeelbaar en rustig in het samenspel. Qua type zou ik hem durven te vergelijken met Xabi Alonso. Hij kan zeker in een betere competitie spelen en ik weet dat er afgelopen zomer interesse was van een Belgische eersteklasser, maar je moet ook wat geluk hebben."

Fraser verzamelde inmiddels al vijftien caps voor zijn nationale team. Doet hij er woensdag tegen de Rode Duivels een zestiende bij?