Alderweireld na Club Brugge-Antwerp: “Als Club te pakken was, was het vandaag”

Alderweireld na Club Brugge-Antwerp: “Als Club te pakken was, was het vandaag”

14-11-2022 09:16
54

Club Brugge keerde na de wedstrijd met een kater de kleedkamer in. Het gaf een 2-0 voorsprong tegen Antwerp in een aantal minuten uit handen. Een discutabele penalty fase zat hier ook voor iets tussen. 

Na afloop van de wedstrijd gaf Toby Alderweireld zijn kijk op de zaak. De Rode Duivel leek tevreden met het punt maar had de indruk dat er nog meer in zat voor Antwerp. “Ik denk dat we vandaag mentaliteit getoond hebben. Als we wat meer kwaliteit tonen voorin, dan zouden we hier met drie punten aan de haal kunnen gaan”, klinkt het bij Alderweireld. 

De centrale verdediger geeft aan dat het voorin niet altijd even secuur verliep. Een laatste pass en de juiste keuzes ontbraken voorin bij The Great Old. Als Club te pakken was, dan was het zeker vandaag”, geeft Alderweireld aan. “Maar goed, we hebben hier een punt gehaald en niet verloren. Zeker als je 2-0 achterstaat op het einde. Een goede mentaliteit die we dus toonden en daarom ben ik trots op mijn ploeg.”

 Door het puntje van beide ploegen had Union Saint-Gilloise zondag de uitgelezen kans om over beide kemphanen te springen. Een 2-3 winst van Geraerts en co op Standard zorgt ervoor dat Antwerp haar tweede plek verliest aan Union. Ook KRC Genk liep op zondag uit na een overwinning tegen RSC Anderlecht