Vader Boyata (Club Brugge) duidelijk: Had hem ook niet meegenomen

Vader Boyata (Club Brugge) duidelijk: "Had hem ook niet meegenomen"

11-11-2022 13:16
2

Dedryck Boyata gaat niet mee naar Qatar. De verdediger van Club Brugge heeft zelfs de reservenlijst van bondscoach Roberto Martinez niet gehaald. Vader Bienvenu Boyata kan dat begrijpen. 

"Als je zo’n WK mist, dan doet dat uiteraard pijn", aldus Bienvenu bij Het Nieuwsblad. "Dat zou elke speler zo aanvoelen. Alleen als ik bondscoach was geweest, dan had ik Dedryck wellicht ook niet meegenomen. Het land vertegenwoordigen op zo’n groot toernooi is nu eenmaal een hele zware taak. Daarvoor moet je 100 procent fit zijn en dat is mijn zoon nog niet."

Boyata kampt nog met blessureleed. "Dedryck viel bij Club Brugge in tijdens de Champions League-match tegen Porto. Daar kreeg hij een zware trap op zijn knie wat hij nog altijd een beetje meesleept. Ja, bij Club Brugge hadden ze kunnen forceren waardoor Dedryck misschien sneller en vaker had gespeeld, maar de trainer van Brugge deed het voortreffelijk. Dat houdt hem nu misschien thuis van het WK, maar het moest zo zijn."

Boyata heeft in totaal 31 interlands gespeeld voor de Rode Duivels. In juni van dit jaar speelde hij nog mee tegen Nederland en Wales in de Nations League.