Maesschalck is voorzichtig rond Lukaku: We gaan hem proberen klaarstomen

Maesschalck is voorzichtig rond Lukaku: "We gaan hem proberen klaarstomen"

02-11-2022 11:15
7

De medische toestand van Romelu Lukaku baart de Belgische voetbalfan zorgen. De recordschutter van de Rode Duivels leek net op tijd klaar om in topvorm aan het WK in Qatar te beginnen, maar herviel zondag weer in zijn hamstringblessure. Lieven Maesschalck wil geen voorbarige uitspraken doen.

Volgens bondsarts Kristof Sas is ongerustheid niet op haar plaats, maar Maesschalck houdt toch een grotere slag om de arm. Het ziet ernaar uit dat Lukaku in zijn praktijk in Antwerpen zal komen revalideren, al wilde de vermaarde kinesitherapeut dat niet bevestigen. Ook over de aard van zijn blessure kon hij zich niet uitlaten. "Ik ga daar vandaag geen uitspraken over doen", verzekerde Maesschalck aan Het Laatste Nieuws.

Hoog van de toren blazen over het revalidatieproces van Lukaku is hoe dan ook uit den boze. "We gaan hem proberen klaar te stomen", klinkt Maesschalck voorzichtig. "We bekijken het dag per dag." Het lijkt een zekerheid dat Lukaku een plekje in de WK-selectie van Roberto Martinez zal krijgen. Mogelijk kan de spits wel pas in de loop van het toernooi in actie komen.