De mogelijke tegenstanders van Club Brugge in de achtste finales op een rij

De mogelijke tegenstanders van Club Brugge in de achtste finales op een rij

02-11-2022 08:00 Laatste update: 17:00
9

Club Brugge mag terugblikken op een geweldige groepsfase in de Champions League. Voor het eerst in zijn bestaan zal Blauw-Zwart vanaf januari ook aantreden in de het Kampioenenbal. In de Knock-outfase wacht een serieuze topper op Club Brugge. VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke tegenstanders in de achtste finales op een rij.

Club Brugge greep in groep B net naast de groepswinst. Dat heeft sportieve gevolgen. Zo zal Club Brugge bij de loting gekoppeld worden aan een groepswinnaar. Het zal je niet verbazen dat daar een reeks ronkende namen tussen zitten.

In de volgende ronde kan Club Brugge niet opnieuw aan Porto worden gekoppeld. Blauw-Zwart zal het tegen een groepswinnaar van een andere groep opnemen. Momenteel zijn er al vijf groepswinnaars bekend. Het gaat om Napoli, Bayern München, Tottenham, Chelsea en Manchester City.

Ook nog Real Madrid en PSG?
Enkel in groep F en H moet woensdag nog de beslissing vallen. In groep F heeft Real Madrid de beste papieren. Als het wint tegen Celtic is de Spaanse topclub zeker van een groepswinst. Morst het met punten? Dan kan RB Leipzig mits winst tegen Shaktar nog groepswinnaar worden. In groep H staat PSG momenteel aan de leiding met 11 punten. De Franse club neemt het op de slotspeeldag op tegen Juventus. Blijft het foutloos? Dan is de groepswinst zeker. Anders kan Benfica nog profiteren.

Loting volgt snel
De loting van de volgende ronde laat niet lang op zich wachten. Op maandag 7 november kent Club Brugge al zijn volgende tegenstander in de Champions League. De loting in Nyon begint om 12 uur Belgische tijd.