Club Brugge boerde nooit zo goed in CL (en teller loopt nog): ruim 45 miljoen

Club Brugge boerde nooit zo goed in CL (en teller loopt nog): ruim 45 miljoen

01-11-2022 23:30 Laatste update: 01-11-2022 23:30
14

Reekshoofd zal Club Brugge niet zijn in de achtste finales van de Champions League, maar het feit alleen al dat het in die fase nog actief is in het Europese toptoernooi, is lovenswaardig. Niet alleen sportief, maar ook financieel heeft de Belgische landskampioen de voorbije weken hogere toppen dan ooit gescheerd. VoetbalPrimeur.be maakt de (voorlopige) balans op.

Als deelnemer aan de groepsfase van de Champions League (nota bene als enige Belgische deelnemer) had Club sowieso al een gouden gans in huis gesleept. VoetbalPrimeur.be rekende eerder al uit dat de UEFA zo'n 26 miljoen euro zal overschrijven op de Brugse rekening. Gewoon om mee te doen, voor alle duidelijkheid. Bovenop dat al hallucinante bedrag heeft Blauw-Zwart dankzij haar prestaties nog enkele vette bonussen in de wacht gesleept.

Laat ons eerst het rapport van de groepsfase eens opmaken. Op de slotspeeldag heeft Club uitdager Porto FC nog moeten laten voorgaan, maar met elf punten op achttien (slechts één verliespartij dus) behaalden de West-Vlamingen hun hoogste puntenoogst ooit. Dat vertaalt zich ook in centen. Een overwinning in de groepsfase leverde namelijk 2,8 miljoen euro op, een gelijkspel nog steeds 930.000 euro. Onze zakrekenmachine leert ons bijgevolg dat Club een bijkomende 10,26 miljoen euro op haar bankrekening mag bijschrijven.

Daar komt echter nog een bijzonder sappig appeltje bij. Kwalificatie voor de achtste finales van het kampioenenbal wordt immers rijkelijk beloond. 9,6 miljoen euro, zoveel krijgt een club maar liefst wanneer die zich bij de beste zestien ploegen van Europa weet te plaatsen. Club Brugge is daar dit seizoen in geslaagd. In totaal leverde de campagne zo al minstens 45,86 miljoen euro op. En je weet maar nooit welke appels er na Nieuwjaar nog uit de boom vallen ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie