Hoedt is voor mij overbodig bij RSC Anderlecht en zet ik eruit

"Hoedt is voor mij overbodig bij RSC Anderlecht en zet ik eruit"

31-10-2022 12:00
43

RSC Anderlecht slaagde er afgelopen weekend in om nog eens te winnen, maar had het niet makkelijk tegen KAS Eupen. Het slikte opnieuw twee tegendoelpunten, zag ook René Vandereycken.

Onder Robin Veldman staat Anderlecht in een viermansverdediging. "Een goed idee, maar ik zou het toch anders invullen", oordeelt de voormalige bondscoach in Het Nieuwsblad. "Nu stond Vertonghen ineens linksback in plaats van Ndiaye, terwijl hij daar al ­jaren niet meer heeft gespeeld. Op bepaalde momenten zag je al dat dit problemen gaf."

Vandereycken stelt een oplossing voor waarin Vertonghen beter tot zijn recht komt. "Als ik trainer was, zou ik Vertonghen gewoon links centraal zetten, met Debast rechts van hem. Hoedt is voor mij dan over­bodig en zet ik eruit", is Vandereycken duidelijk.

Volgens de voormalige bondscoach is het geen goed idee om met twee spelers zoals Vertonghen en Hoedt in één ploeg te spelen. "Want met Vertonghen en Hoedt samen centraal achterin heb je twee dezelfde types. Twee linksvoetigen, maar vooral twee spelers die minder mobiel zijn", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s