Mulder: Zoiets kan bij Dessel Sport, maar toch niet bij Anderlecht?

Mulder: "Zoiets kan bij Dessel Sport, maar toch niet bij Anderlecht?"

28-10-2022 14:30
12

Bij RSC Anderlecht werd Felice Mazzu onlangs op straat gezet en staat er met Robin Veldman nu een nieuwe T1 aan het roer. Bij Het Laatste Nieuws sprak Jan Mulder zich kritisch uit over de paars-witte trainerswissels van de afgelopen jaren.

“Drie jaar geleden zat Anderlecht in exact dezelfde situatie”, zei Mulder over de trainerssituatie. “Coucke heeft toen Vincent Kompany gehaald. Om zichzelf te beschermen.” Kompany ging er toen aan de slag als speler-trainer. "Dat kan bij Dessel Sport. Maar toch niet bij Anderlecht?” vindt Mulder.

Hij vindt dat Anderlecht Mazzu niet had moeten ontslaan. “Zo'n trainerswissel heeft misschien zin bij Manchester United, waar de nieuwe coach er 300 miljoen tegenaan kan gooien. Maar niet bij Anderlecht. Ze hadden standvastig moeten zijn”, citeerde HLN de oud-speler van Paars-Wit.

Mulder voegde eraan toe dat RSCA ook langer had moeten vertrouwen in Vincent Kompany en eerder ook in Hein Van Haezebrouck. “Iedereen is het erover eens: Hein is een geweldige coach. Maar oh nee, ze stonden vierde. Alle hens aan dek. Hup, en Hein moet weg.”