Degryse scherp na Europese kater: Club Brugge was onherkenbaar

Degryse scherp na Europese kater: "Club Brugge was onherkenbaar"

27-10-2022 13:44
1

De wedstrijd tegen FC Porto was een grote teleurstelling voor Club Brugge: het verloor met 0-4. Marc Degryse herkende Club niet en hoopt op een betere prestatie tegen Bayer Leverkusen. 

"In vergelijking met de vorige vier wedstrijden was Club Brugge onherkenbaar", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Het is moeilijk om in de hoofden van de spelers te kruipen, maar Porto was veel scherper en agressiever. Je had al vroeg het gevoel dat ze een tandje zouden moeten bijsteken. In die hele eerste helft had ik een kans of vijf genoteerd - Club mocht nog blij zijn met die 0-1 aan de rust."

Na de penaltymisser begin tweede helft was heet helemaal afgelopen. "Voor mij is dit letterlijk en figuurlijk een gemiste kans op groepswinst. Het is zonde, want nu moet je daar mogelijk nóg eens gaan stunten. Club zal in Leverkusen in ieder geval wél een scherper gezicht moeten tonen dan tegen Porto. Proberen opnieuw het herkenbare Club van in die eerste vier wedstrijden te zijn. Ze hebben hun lot nog steeds in eigen handen."

Club heeft nog één puntje voorsprong op FC Porto, dat zelf nog een wedstrijd tegen Atletico Madrid krijgt. In de heenmatch werd het 2-1 voor de Spanjaarden.