Thorup gezien als vervanger voor Mazzu: Dat zei hij over Anderlecht

Thorup gezien als vervanger voor Mazzu: "Dat zei hij over Anderlecht"

26-10-2022 10:00
22

Felice Mazzu werd onlangs de laan uitgestuurd bij RSC Anderlecht en moet dus op zoek naar een vervanger. In voetbalpodcast 90 Minutes belichtte men of Jess Thorup een goede nieuwe Anderlecht-trainer zou zijn.

Sam Kerkhofs wierp als eerste in het gesprek Thorup op als mogelijke nieuwe leermeester voor Paars-Wit. "Als ik de Gent-fans daar nog steeds over bezig hoor, die zijn daar nog altijd enthousiast over." De Deense trainer stond tussen 2018 en 2020 aan het roer bij de Buffalo's en in 2020 even bij Genk.

"Is het belangrijk dat de trainer de competitie kent?", vroeg Wesley Sonck aan de rest van het 90 Minutes-panel. Kerkhofs vond dat als er tijdens het seizoen een trainerswissel plaatsvindt, dat wel van belang is. Sonck sloot zich daarbij aan. “Het seizoen kan nog voor het WK helemaal gedaan zijn voor Anderlecht. Ga dan maar eens iemand nieuw halen”, zei Kerkhofs.

“Toen Thorup naar Kopenhagen ging zei hij: 'Dat is het Anderlecht van Denemarken. Daar kan ik niet nee tegen zeggen'", wist Filip Joos. "Kopenhagen is het Anderlecht van Denemarken, maar Anderlecht is niet meer het Anderlecht van België", voegde Aster Nzeyimana eraan toe.