OFFICIEEL: Aston Villa stelt Emery aan als opvolger van Gerrard

OFFICIEEL: Aston Villa stelt Emery aan als opvolger van Gerrard

24-10-2022 21:08 Laatste update: 21:35
1

Unai Emery staat voor een vertrek bij zijn huidige club Villarreal, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Spaanse oefenmeester gaat een contract tekenen bij Aston Villa. Die club ontsloeg onlangs trainer Steven Gerrard.

Volgens de Italiaan zou Aston Villa geïnformeerd hebben bij Emery en de Spanjaard zag een terugkeer naar de Premier League wel zitten. Club en trainer zijn op dit moment bezig met het gladstrijken van de laatste plooien. Aston Villa betaalt zes miljoen euro aan Villarreal voor de diensten van Emery. De Spaanse coach won met de Spaanse club de Europa League in 2021. Dit lukte Emery ook al drie keer als trainer van Sevilla.

Voor Emery zal het niet zijn eerste dienstverband zijn in de Engelse competitie. In 2018 begon hij aan een avontuur bij Arsenal. Echt overtuigen deed Emery niet in Londen. Eind 2019 werd hij de laan uitgestuurd bij de huidige koploper van de Premier League. Aston Villa staat op dit moment veertiende in de competitie. Na het verlies van afgelopen donderdag tegen Fulham, besloot de clubleiding afscheid te nemen van manager Steven Gerrard. De eerste wedstrijd zonder de trainer werd zondag overtuigend met 4-0 gewonnen van Brentford.

Ook Vincent Kompany werd even genoemd als kandidaat-trainer, maar Aston Villa lijkt nu toch te kiezen voor Emery.

Update: Aston Villa maakt via de officiële kanalen de komst van Emery wereldkundig. De trainer gaat rond de zeven miljoen euro per jaar verdienen en hij wordt daarmee officieel de opvolger van Gerrard. Aanstaande zaterdag zit Emery voor het eerst op de bank in de uitwedstrijd tegen Newcastle United.