'Contract Trossard loopt in zomer af, maar Newcastle wil nog 29 miljoen betalen'

'Contract Trossard loopt in zomer af, maar Newcastle wil nog 29 miljoen betalen'

23-10-2022 23:45
3

Leandro Trossard is zonder meer een uitblinker bij Brighton & Hove Albion. Haast wekelijks legt de Rode Duivel een topprestatie op de mat, wat eerder al de interesse opwekte van Chelsea FC, waar ex-trainer Graham Potter sinds kort de scepter zwaait. Nu heeft ook Newcastle United zich in de transferstrijd gestort.

Het ziet ernaar uit dat Trossard één van de meest gegeerde spelers op de Engelse transfermarkt zal worden. In de eerste plaats heeft dat te maken met zijn knappe prestaties uiteraard. Zo viel de Limburger al op met een hattrick op Anfield Road en ook op het veld van Manchester City stond hij afgelopen zaterdag aan het kanon. Zijn voorlopige teller staat op zes treffers.

Daarnaast zit Trossard in een contractsituatie die gegadigden als muziek in de oren moet klinken. Komende zomer loopt zijn verbintenis bij Brighton namelijk af. Daar wil naast Chelsea ook Newcastle van profiteren. Het plan is evenwel om Trossard alsnog deze winter al te halen, maar dan wel aan een vrij 'bescheiden' bedrag. Naar Engelse normen, uiteraard.

Volgens The Sun zou Newcastle denken aan een som van 25 miljoen pond, wat neerkomt op net geen 29 miljoen euro. Toch nog een behoorlijk bedrag voor een speler die zes maanden later transfervrij is. In Newcastle is geld tegenwoordig echter geen probleem meer. Bovendien loopt het ook sportief goed, want The Magpies staan momenteel vierde in de stand. Europees voetbal zou Trossard mee over de streep moeten helpen trekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie