'Lopetegui trekt omwille van de gezondheid van zijn vader niet naar Wolves'

'Lopetegui trekt omwille van de gezondheid van zijn vader niet naar Wolves'

12-10-2022 13:25

Julen Lopetegui werd de afgelopen dagen in verband gebracht met Wolverhampton Wanderers, maar heeft het aanbod moeten afslaan wegens privéomstandigheden. Lopetegui werd vorige week ontslagen door Sevilla.

Dat wordt dinsdag gemeld door de Spaanse voetbalexpert Guillem Balagué van de BBC. De 56-jarige Lopetegui werd vorige week ontslagen door Sevilla na een nederlaag tegen Borussia Dortmund. Kort daarna had hij al een ontmoeting met de voorzitter van de Premier League-club, Jeff Shi, over de vacante baan als trainer na het ontslag van Bruno Lage.

De Spanjaard heeft het aanbod met spijt moeten afslaan, omdat het met zijn vader niet goed gaat. Het was niet de goede timing, volgens Balagué. Lopetegui was de nummer één kandidaat, nadat hij in 2016 al een goede indruk maakte op Wolves tijdens een gesprek. Uiteindelijk werd Lopetegui toen door de Spaanse bond benaderd en werd hij bondscoach van Spanje. 

Wolves staat derde van onder in de Premier League en speelt zaterdag een wedstrijd tegen Nottingham Forest, dat momenteel hekkensluiter is.