Bizarre comeback: Dortmund in de allerlaatste seconde gelijk tegen Bayern München

08-10-2022 20:31

Bayern München was op weg naar een overwinning in Der Klassiker, maar Borussia Dortmund heeft toch nog een punt gepakt. Dat heeft BVB te danken aan Anthony Modeste, die in de allerlaatste seconde nog wist te scoren. Dat zorgde uiteraard voor een vreugde-explosie in het Signal Iduna Park. Bij de thuisploeg viel Thorgan Hazard in.

Bayern en Dortmund hebben in de afgelopen weken veel puntenverlies geleden, waardoor het voor beide teams cruciaal was om Der Klassiker te winnen. Bij BVB begon Hazard op de bank. Thomas Meunier zat niet in de kern.

Het krachtverschil was vrij klein in de eerste helft. Beide ploegen kregen kansen, maar Bayern kwam in de 33ste minuut op voorsprong. Leon Goretzka kreeg de bal op ongeveer twintig meter afstand van het Dortmund-doel. De Duitse middenvelder schoot snel en trof knap doel: 0-1.

Dat was ook de stand die na 45 minuten op het scorebord stond. In de tweede helft bleef het spelbeeld open, maar toch scoorde Bayern opnieuw. Deze keer was het Leroy Sané die op fraaie wijze van afstand scoorde. Na die goal leek Dortmund wakker te worden. De thuisploeg ging op jacht naar en goal en werd steeds sterker.

Toen Youssoufa Moukoko in de omschakeling de aansluitingstreffer maakte, was de spanning ook weer echt terug in de wedstrijd. Moukoko is met zijn 17 lentes de jongste speler die ooit in Der Klassiker scoorde. In de 89e minuut ging de doelpuntenmaker van het veld en kwam Hazard in zijn plaats.

Bayern moest zien te overleven in het laatste kwartier. Dat lukte uiteindelijk niet. Dortmund kreeg nog veel kansen en de grootste twee waren voor invaller Anthony Modeste. Eerst miste de Fransman op onbegrijpelijke wijze, maar niet veel later scoorde Modeste in de kluts wél: 2-2.

Bayern en Dortmund schieten allebei alleen wel weinig op met een gelijkspel. De twee rivalen staan nu derde en vierde, terwijl Union Berlin en SC Freiburg op zondag kunnen uitlopen.