Medley helpt Oostende in extra tijd aan een punt tegen Seraing

08-10-2022 20:12
1

Seraing en KV Oostende namen het zaterag tegen elkaar op in de Jupiler Pro League. De thuisploeg leek lang met de zege te gaan lopen, maar in de blessuretijd zette invaller Medley de 1-1 einstand op het bord.

Na de 0-2 zege tegen Standard hoopte Seraing sinds januari ook nog eens thuis te kunnen winnen. Dat leek ook te gaan lukken, maar de extra tijd was er teveel aan. Want in de 91e minuut kroonde Medley zich tot de held van KVO. Hij scoorde de 1-1 gelijkmaker. De thuisploeg speelde toen al een minuutje of tien man na rood voor Sylla, die aan de doorgebroken Berte was gaan hangen.

Voor Oostende was de match van levensbelang. Het mocht onderin niet verliezen tegen een andere staartploeg. Voor de match had het bestuur daarom ook gratis busreizen ingelast en konden de KVO-supporters aan gratis tickets geraken voor de match in Luik. Na 55 minuten zag het er voor de bezoekers beroerd uit. Urhoghide maakte een fout in de eigen zestien op Mouandilmadji. De bal ging op de stip en Mouandilmadji oftewel Marius zorgde voor de 1-0.

Voor de rust had KVO ook een strafschop gekregen van de scheidsrechter, maar na een tussenkomst van de VAR mocht Oostende het niet vanaf elf meter proberen. Uiteindelijk was die fase enkel voor het verhaal. We onthouden dat Seraing en Oostende de punten deelden en daar weinig mee opschieten in de stand als is Seraing wel (even) verlost van een degradatieplaats. Het staat nu veertiende met 10 punten. Oostende staat met één punt meer één plaats hoger. Eupen en Cercle Brugge met alle twee negen punten komen later dit weekend nog in actie. Zulte Waregem verloor zaterdag met 2-4 van Oud-Heverlee Leuven en blijft laatste met vijf punten.