Anderlecht-fans uiten ongenoegen met protestactie: pas na 12 minuten in Mechelen

Anderlecht-fans uiten ongenoegen met protestactie: pas na 12 minuten in Mechelen

08-10-2022 10:00
85

Het rommelt binnen RSC Anderlecht. De onvrede met en rond trainer Felice Mazzu lijkt stilaan een kookpunt te bereiken. Verschillende supportersorganen hebben nu in onderling overleg beslist om een actie op poten te zetten bij de verplaatsing naar KV Mechelen.

Vrijdag waren er al geruchten over een soort van boycot die deze zondag zou plaatsvinden, nu is er ook bevestiging gekomen. In een gezamenlijk statement kondigen de Anderlecht-fans aan dat het uitvak in Mechelen leeg zal zijn tijdens de eerste twaalf minuten van het duel. Pas daarna zullen de meegereisde bezoekers het stadion betreden. De aanhang heeft voor de twaalde minuut gekozen om zichzelf, als twaalfde man, in de verf te zetten.

Het statement bevat ook een duidelijk boodschap naar het bestuur en de sportieve staf van Mazzu. 'Ons geduld heeft zijn limieten', staat er te lezen. Mazzu krijgt het verwijt toegeschreven dat hij eindelijk voor een 'realistisch spelsysteem' zou moeten kiezen. Vele Anderlecht-fans oordelen dat hun ploeg (momenteel) niet over de juiste profielen beschikt om zijn befaamde 3-5-2 in te vullen.

Iedereen moet in de spiegel kijken
Daarnaast krijgt ook de leiding een veeg uit de pan. Zij moeten stoppen met de supporters te 'paaien' door hen onrealistische doelstelling voor te houden, zoals meestrijden om het kampioenschap. Daar is voorlopig te weinig kwaliteit voor aanwezig, klinkt het hard. Tot slot ontsnappen ook de spelers niet. Het Anderlecht-publiek wil meer overtuiging zien bij hen. 'Wij willen enkel spelers zien die willen winnen, die het aankunnen om ons DNA te vertegenwoordigen!', besluit de brief krachtig.

Onder Mazzu begon Anderlecht nog iet of wat hoopgevend aan het nieuwe seizoen, maar inmiddels is de klad er volledig ingekomen. Van haar laatste negen wedstrijden over alle competities heen kon paars-wit er slechts twee winnen. Vijf keer ging het onderuit ... Die zwakke prestaties hebben geleid tot één van de slechtste starten ooit van Anderlecht.